ora et labora et pokrzywy (21-27.IX.2015)
Niedziela, 27 września 2015
Kategoria Standardowo
kilosy: | 43.00 | gruntow(n)e: | 0.00 |
czasokres: | śr. km/h: |
Pokrzywa znów zaczęła parzyć (młode odrosty po skoszeniu). Niech se parzy. ;)
Nie zniechęciło mnie to do surówki z drobno siekanych jabłek i pokrzywy (wersja B: jabłka i natka pietruszki). Coś tam poparzyło, ale tak raczej przyjemnie. Polecam wszystkim o niewyparzonym języku. ;p
Nie zniechęciło mnie to do surówki z drobno siekanych jabłek i pokrzywy (wersja B: jabłka i natka pietruszki). Coś tam poparzyło, ale tak raczej przyjemnie. Polecam wszystkim o niewyparzonym języku. ;p
Komentarze
Ja też już gdzieś czytałem o Francuzach albo Belgach, którzy zachwycali się mnogością pokrzyw w Polszcze i jednocześnie wyrażali zdziwienie, że nikt tego nie chce jeść. Może u Jurka, może w jakiejś gazecie...
michuss - 09:03 środa, 30 września 2015 | linkuj
Owszem , nie "było" ale Ciebie na świecie. Onegdaj !
Jurek57 - 17:26 poniedziałek, 28 września 2015 | linkuj
Mam kolegów francuzów z Grenoble.
Kiedy ich poznałem (80-lata) , pierwsze co mi się rzuciło w oczy (język) to sałatki z pokrzyw i innego "zielska" serwowane przez nich !
Bardzo smaczne i wyrafinowane !!! Jurek57 - 19:52 niedziela, 27 września 2015 | linkuj
Kiedy ich poznałem (80-lata) , pierwsze co mi się rzuciło w oczy (język) to sałatki z pokrzyw i innego "zielska" serwowane przez nich !
Bardzo smaczne i wyrafinowane !!! Jurek57 - 19:52 niedziela, 27 września 2015 | linkuj
Parzy = gorące....hmmmm....jedzenie przez Ciebie gorącego jakoś mi nie pasi :P Nie bujaj czytelników :P
starszapani - 19:41 niedziela, 27 września 2015 | linkuj
Komentować mogą tylko zalogowani. Zaloguj się · Zarejestruj się!